para_-animacion
para_-animacion2
cartell2
_MG_0119
_MG_0208
_MG_0167
_MG_0406
_MG_0185
_MG_0097
_MG_0237
_MG_0207
_MG_0139
_MG_0137
_MG_0246
_MG_0123
_MG_0130
_MG_0090
_MG_0200
_MG_0391
_MG_0192
_MG_0048

Pla Mobilitat l’Alcúdia

Des de la generalització de l’ús del cotxe, als carrers de l’Alcúdia es camina, es pedaleja i es juga menys. El costum d’utilitzar aquest vehicle motoritzat per a gran part dels nostres desplaçaments quotidians, ha convertit els carrers en espais quasi exclusius per a la seua circulació i el seu estacionament.

Aquesta massiva ocupació del carrer i l’augment del trànsit motoritzat també ha provocat altres efectes en la qualitat de vida de la ciutadania. Aquests han estat: l’augment de la inseguretat viària, la pèrdua d’autonomia dels col·lectius més vulnerables, la reducció de les relacions socials entre el veïnat i la pèrdua d’espai públic per a ús i gaudi de les persones, entre altres.

Amb el Pla de Mobilitat, l’Ajuntament de l’Alcúdia vol revertir aquesta situació i situar a les persones de nou en el centre de la planificació urbana.

Volem recuperar els carrers per a les persones, donar protagonisme als vianants i als ciclistes, fomentar el transport col·lectiu i reduir l’ús del vehicle privat motoritzat. Volem garantir el dret que tothom té de moure’s lliurement i de manera segura al nostre espai públic, independentment de l’edat, sexe, condició física i nivell socioeconòmic. Volem fer reflexionar sobre el model actual de mobilitat i d’espai públic al municipi i  provocar un canvi d’hàbits per tal d’avançar cap a una manera de moure’ns més sostenible, saludable i segura, i cap a un espai comú més amable i integrador per a totes i tots.

Des del treball col·lectiu, definirem les línies d’actuació i mesures en matèria de mobilitat i espai públic per als pròxims anys. Tindrà un enfocament integrat i una visió estratègica a curt, mitjà i llarg termini. L’objectiu darrer d’aquest document estratègic és el de millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones que habiten l’Alcúdia.

Volem que aparques i camines!
Volem que aparques i pedaleges!
Volem que aparques i jugues!

Client: Àrea de Participació Ciutadana, Comunicació, Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia
Emplaçament: L’Alcúdia
Equip: Alejandra Català + Mariola Fortuño + Laura Garcia + Manuel P. Bernat
Col·laboradors: Carles Rodrigo + Vicent Torres
Any: En procés