lanit-1
lanit-2
lanit-3
lanitdecaminis-12
lanit-5
lanit-6
lanit-7
lanit-8
lanit-9
lanit-10
lanit-11
lanit-12
lanit-13
lanitdecaminis-68
lanitdecaminis-44
lanit-15
lanit-16
lanit-18
lanit-19.b
lanit-17
lanit-20
lanit-19
lanit-25
lanit-22
lanit-24
lanit-21

La Nit de Caminis

Què podem fer per a anar menys amb cotxe i més a peu, amb bici i amb transport públic? Què podem fer per a augmentar l’autonomia de la infància? Aquestes dues qüestions varen ser els pilars de La Nit de Caminis, una acció festiva i reivindicativa, oberta a la participació ciutadana, dins del projecte Caminis, xarxa de camins escolars a Dénia, on transformàrem, per unes hores, un aparcament en un espai de debat i en un cinema a la fresca.

Per a respondre a aquestes preguntes, iniciarem la vetllada amb les intervencions del geògraf urbanista, especialista en espai públic, infància i mobilitat, Pau Avellaneda, l’educadora ambiental, tècnica del Centre Nacional d’Educació Ambiental, María Sintes i membres del Grup de Treball. Posteriorment vàrem encetar el debat amb la finalitat de dialogar entre totes i tots sobre com millorar l’espai públic perquè siga un entorn més segur i comunitari per a la infància.

La vetllada va concloure amb la projecció del documental «Camí a l’escola», dirigida pel francés Pascal Plisson, nominada a millor pel·lícula europea als Premis Goya 2015 i guanyadora del Premi a Millor Documental en els Premis César 2013. Aquest film conta com, en diferents llocs del món, algunes xiquetes i xiquets fan vertaders esforços per a anar a l’escola. Aquesta apassionada història ens ajuda a reflexionar sobre les pors i les inseguretats que sofrim com a mares i pares malgrat viure en un món amb totes les comoditats i seguretats possibles.

Com diu Tonucci, un carrer és segur quan hi ha xiquetes i xiquets jugant. Si els escoltem, si aconseguim mirar la ciutat amb ulls de xiqueta i xiquet, podrem construir una ciutat amable per a la infància i, per tant, per a la resta de la ciutadania.

Vols millorar els camins escolars a Dénia?
caminisdenia.com

Primer Premi en la III Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana, dins de la categoria de municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants

Client: Regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Dénia
Emplaçament: Dénia
Equip: Alejandra Català + Mariola Fortuño + Belén Calahorro + Manuel P. Bernat
Col·laboradors: Ladies&Gentlemen + Abordar Casa de Películas + Osuna Producciones
Fotografia: Julia Reoyo (Caixa Fosca)
Any: juny 2018