caminis_1
IMG_0153
IMG_9970
IMG_0148
IMG_0046a
IMG_0138
IMG_0017a
IMG_0040a
IMG_0017
IMG_0123
IMG_0107
IMG_0095a
IMG_0078
IMG_0079a
IMG_0064a
IMG_0103a
IMG_0057a
IMG_0052a
IMG_0159
IMG_0050
IMG_0063
IMG_0113

Caminis, xarxa de camins escolars a Dénia

Caminis vol crear una xarxa de camins escolars per a Dénia, Jesús Pobre i La xara. Camins que suposen més seguretat, més benestar i més autonomia per a les xiquetes i els xiquets. Perquè quan les polítiques urbanes fan de tota la ciutat un espai adequat per a la infància, també ho és per a la resta de la ciutadania.

En aquest primer curs escolar participen els 10 centres públics i concertats que cursen primària al municipi més el centre públic comarcal d’educació especial Raquel Payá. Aquest és un projecte de llarg recorregut, que necessita un ampli marge temporal i d’anar sumant suports. L’objectiu de la primera fase del projecte és generar dos documents: la diagnosi de la situació a Dénia i un pla d’accions amb diferents mesures per a millorar el municipi.

El projecte treballa des d’una dimensió col·lectiva, i es construeix entre totes i tots. Per tant, tot el projecte es realitza de manera participada i inclou durant el procés a la comunitat educativa: professorat, famílies i alumnat (5é i 6é de primària), tècnics i regidors de les diferents àrees de l’Ajuntament implicades i entitats de l’entorn social.

Aquest treball col·laboratiu ha permés elaborar el manifest, que vol ser un full de ruta per tal d’aconseguir transformar el municipi.

Caminis vol…
– Millorar els desplaçaments a les escoles: que els itineraris siguen més segurs i confortables, i que propicien la recuperació de l’autonomia de la infància.
– Menys presència de vehicles motoritzats i, per tant; desplaçaments més sostenibles, a peu, amb bici i amb transport col·lectiu.
– Una xarxa d’espais urbans per a tot el municipi que oferisca unes condicions adequades. Més zones públiques per a totes i tots, per a estar, passejar, jugar i xarrar.
– Una ciutat més inclusiva, que reconega la diferència i que aculla la diversitat de les persones que l’habiten.
– Més zones verdes, més salut, menys contaminació atmosfèrica i acústica. Menys estrés i millor humor!
– Treballar de manera participada entre totes les persones implicades, amb l’intercanvi de coneixement i d’experiències sobre les diferents realitats del municipi.

Caminis vol… una Dénia més amable i feliç.

Vols millorar els camins escolars a Dénia?
caminisdenia.com

Primer Premi en la III Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana, dins de la categoria de municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants

Client: Regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Dénia.
Emplaçament: Dénia
Equip: Alejandra Català + Mariola Fortuño + Belén Calahorro + Manuel P. Bernat + Laura Garcia
Col·laboradors: Ladies&Gentlemen + Maria Pedro
Any: En procés